EFNA GRANTS 2021

Πρόγραμμα “Διαχείρισης της Πολλαπλής Σκλήρυνσης λόγω των μακροχρόνιων παρενεργειών της πανδημίας COVID-19”

με την υποστήριξη των EFNA GRANTS 2021

της European Federation of Neurological Associations

(Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νευρολογικών Παθήσεων)

                                                                                       

 Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής, έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, τη λειτουργία του Προγράμματος διαχείρισης της Πολλαπλής Σκλήρυνσης λόγω των μακροχρόνιων παρενεργειών της πανδημίας COVID-19 (MS-health management program for PwMS due to Long-term side effects of COVID-19″ ) με την υποστήριξη των EFNA GRANTS 2021 της European Federation of Neurological Associations (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας  Νευρολογικών Παθήσεων)

Η υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί λόγω των εξελίξεων στο χώρο της υγείας μόνο διαδικτυακά για όλους τους συμμετέχοντες.

Για την εγγραφή σας απαιτείται η συμπλήρωση Δήλωσης Συμμετοχής – Συγκατάθεσης Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων μέσω Google forms στον ακόλουθο σύνδεσμο

 https://forms.gle/SeCDDUibkEzjazjq9

Απαραίτητη προϋπόθεση, πέραν της δήλωσης συμμετοχής, είναι και η καταχώρηση του ηλεκτρονικού σας λογαριασμού για να σας αποσταλεί ο σχετικός  σύνδεσμος για την παρακολούθηση των συνεδριών μέσω της εφαρμογής Zoom.

*Συνιστάται η χρήση του Google Chrome για την παρακολούθηση

*Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση θα επικοινωνείτε με την οργανωτική επιτροπή του Προγράμματος στο τηλ: 210  9600131   (Υπεύθυνη κ. Αναστασία Τσάγκαρη).

  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Η τρέχουσα κρίση COVID-19 έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή ζωή των ατόμων με ΣΚΠ η πανδημία προκάλεσε μεγάλες διαταραχές στις συνήθεις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας, οι οποίες επηρέασαν την ευημερία τους.

Οι διαταραχές στη φροντίδα συνδέονται σταθερά με αρνητικές επιπτώσεις στην αναμενόμενη εξέλιξη της νόσου, στις δαπάνες υγείας αλλά και στο άγχος των φροντιστών.

Η δράση στοχεύει στην ενημέρωση, τη δικτύωση, την ανταλλαγή και τη μεταφορά γνώσεων με την ανάπτυξη και εφαρμογή προγράμματος τηλεϊατρικής για τη διατήρηση της καλής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και των μακροπρόθεσμων συνεπειών της, το φαινόμενο που καταγράφηκε ως Long Covid, Post- Covid και αποδίδεται στα ελληνικά ως χρόνιο σύνδρομο Covid ή μετά-Covid.

Tο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαδικτυακά:

  • συνεδρίες τηλεϊατρικής άσκησης- αποκατάστασης
  • συνεδρίες καθοδήγησης και αυτοδιαχείρισης των συμπτωμάτων της ΣΚΠ
  • συνεδρίες κοινωνικής φροντίδας από άλλες υπηρεσίες,
  • συνεδρίες καθορισμού ρεαλιστικών στόχων για την οικογένεια, τους φροντιστές και τους φίλους του ΑμΣΚΠ.

Η Ιατρική Βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται καθημερινά από νέα δεδομένα όσον αφορά το κορωνοϊό COVID-19, το παρόν πρόγραμμα είναι καινοτόμο με την εισαγωγή «υβριδικών» μαθημάτων που προσφέρουν τη δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης για τη διαχείριση της υγείας εξ αποστάσεως με θετικό αντίκτυπο σε όλους τους συμμετέχοντες συνδυάζοντας τις θεραπευτικές εξελίξεις που ο συνδυασμός τους οδηγεί στη προστασία του εαυτού σας και την διατήρηση της καλής σας υγείας σε αυτήν την αναδυόμενη ιογενή λοίμωξη του κορωνοϊού Covid-19.

Ως ημερoμηνία έναρξης των προγραμμάτων έχει οριστεί η Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ. προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενημέρωση από την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Θεραπευτικού προγράμματος Dr. Βασιλική Γαροπούλου M. Sc.´s., Ph.D., P.D., Καθηγήτρια Επιστήμης Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ. – Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Σχολής A.Π.Θ.   

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής επικεντρώνεται στη συνεργασία των επαγγελματιών υγείας για μία ακόμη φορά με διάφορους τρόπους που ξεπερνούν την πανδημία.

Η γνώση της συνθήκης που μας έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός COVID-19 στις ζωές όλων μας όπως και των ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, απαιτεί την παρακολούθηση των θεραπευτικών εξελίξεων και την κατανόηση όλων εκείνων που μπορούμε να «τροποποιήσουμε» για να παραμείνουμε υγιείς.

Σας περιμένουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μας

με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής

Βάσω Μαράκα

 

Skip to content