Συνάντηση στο Θ.Χ.Π.Α.

Home / Εκδήλωσης / Συνάντηση στο Θ.Χ.Π.Α.
Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 08/03/2009
Ημερίδα

Τοποθεσία
Θ.Χ.Π.Α. (πρώην Αμερικανική Βάση Ελληνικού)

Κατηγορία No Categories


Η άνοιξη ήρθε και το ηλιόλουστο και γλυκό πρωινό της Κυριακής 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Συλλόγου στο Συνεδριακό χώρο του Θ.Χ.Π.Α. στο Ελληνικό.
Η συνάντηση ξεκίνησε με την ολιγόλεπτη εισήγηση – ενημέρωση του Σταύρου Εμμανουήλ Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπευτή, για την σημασία και την δυναμική των ομάδων αυτοβοήθειας και προσωπικής ανάπτυξης στον χώρο της χρόνιας ασθένειας. Προτείνοντας την δημιουργία και έναρξη υπό την εποπτεία του, μιας ομάδας αυτού του τύπου στα πλαίσια του ΣΑMΣΚΠ, ο κος Εμμανουήλ ζήτησε από τα μέλη να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.
Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση από την κα Μόιρα Τζίτζικα για την ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στα Μ.Μ.Ε. αναφορικά με την φαρμακευτική ουσία φαμπριδίνη (Fabridine). ενώ απαντήθηκαν και σχετικές ερωτήσεις.
Μετά πήρε τον λόγο η κα Ναυσικά Ρωμαίου φιλόλογος – ιστορικός ξεκινώντας έτσι την κύρια ομιλία με θέμα «Μπορώ να είμαι υπεύθυνος για την χαρά μου;».
Στην εισαγωγή της ομιλίας της, η κυρία Ρωμαίου μάς μίλησε για το Φόβο, που αναπτύσσουμε κατά την παιδική ηλικία, και ο οποίος μάς συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή επηρεάζοντας τις επιλογές μας. Σε αυτό το πρώτο μέρος, συμμετείχαν, εκφράζοντας τις σχετικές εμπειρίες τους μέλη του Συλλόγου μας.

Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση της κυρίας Ρωμαίου, οδηγηθήκαμε να ‘υπερβούμε’ την εμπειρία μας, και, με οδηγό την αγάπη προς τον εαυτό μας, προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τη ζωή και τις επιλογές μας, με οδηγό την Αγάπη.

Όλα τα συμμετέχοντα μέλη ακολούθησαν τις οδηγίες της κυρίας Ρωμαίου, υπό των ήχων απαλής μουσικής, κι έφυγαν με ένα βαθύ αίσθημα γαλήνης.


Συνάντηση στο Θ.Χ.Π.Α.

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search