Ημερίδα για τη Σ.Κ.Π.

Home / Εκδήλωσης / Ημερίδα για τη Σ.Κ.Π.
Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 18/11/2012
10:30 πμ - 1:30 μμ

Τοποθεσία
Divani Caravel

Κατηγορία No Categories


Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ο ΣΑμΣΚΠ μας οργάνωσε μια ακόμα επιτυχημένη ημερίδα στο Divani –Caravel με ομιλητές την κα Καραγεωργίου και την κα Τσαχαγέα. Στην αρχή μας μίλησε ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης ο οποίος τίμησε τόσο Σύλλογο όσο και τα μέλη που παρευρίσκονταν με την παρουσία του και το ενδιαφέρον του.

Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΣΑμΣΚΠ Βάσω Μαράκα και καλοσώρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Καραγεωργιου η οποία παρουσίασε την συμπτωματολογία της ΣΚΠ, τις μορφές της ασθένειας, τις επιπτώσεις στο οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον καθώς και την ψυχολογία του νεοδιαγνωσθέντα. Η ομιλία της κας Καραγεωργιου πλαισιωνόταν με αποσπάσματα από ξένες και ελληνικές ταινίες και σήριαλ που αφορούσαν την ασθένεια, κάτι που ξέφευγε από τα πρότυπα παρουσίασης που είχαμε συνηθίσει, κάτι πολύ πρωτοποριακό και ταυτόχρονα ενδιαφέρον. Η κα Καραγεωργιου σχολίαζε, προσέγγιζε και επέκτεινε το θέμα επιστημονικά. Στην συνέχεια ομιλήτρια ήταν η κα Τσαχαγέα η οποία προσέγγισε την ψυχολογία του οικογενειακού περιβάλλοντος του ασθενή και ιδιαίτερα των παιδιών εφόσον υπάρχουν στην οικογένεια. Τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους και τους τρόπους αντιμετώπισης των κρίσεων.
Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου. Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο για τη διοργάνωση αυτή και ελπίζουμε και στο προσεχές μέλλον να μας προσφέρει και άλλες τέτοιου ενδιαφέροντος εκδηλώσεις. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για μια ακόμα μία φορά.
Κατερίνα Μανδουραράκη, μέλος ΣΑμΣΚΠ

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κο Δημήτρη Καραγεωργίου και τον κο Σταύρο Μαμουνάκη που ανέλαβαν την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης και τον Κώστα Δέδερη που μαγνητοσκόπησε την εκδήλωση, την κα Χαρά Τόμπρα από το γραφείο ΑμΕΑ του Δήμου Αθηναίων, και τα μέλη του Συλλόγου Μαρία Σπανίδου, Μαίρη Γεωργαλά, Χαρά Τσαγκόγεωργα, Βάσω Λαύκα και Γιώργο Χατζόπουλο.


Ημερίδα για τη Σ.Κ.Π.

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search