Ενημερωτική ημερίδα για τη Σ.Κ.Π.

Home / Εκδήλωσης / Ενημερωτική ημερίδα για τη Σ.Κ.Π.
Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 19/06/2011
Ημερίδα

Τοποθεσία
Divani Apollon Palace & Thalasso

Κατηγορία No Categories


Την καλοκαιρινή Κυριακή στις 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στο ξενοδοχείο DivaniApollonPalace στο Καβούρι, στα πλαίσια της καλοκαιρινής γιορτής που διοργανώνεται κάθε χρόνο.
Η φαρμακευτική εταιρεία Novartis, χορηγός της εκδήλωσης, έδωσε για μια ακόμα φορά την δυνατότητα στο ΣΑμΣΚΠ να υποδεχτεί τα μέλη της σε ένα ξεχωριστό χώρο και να τους ενημερώσει για «καίρια» θέματα που τους αφορούν, στο χώρο της ιατρικής και της κοινωνικής πολιτικής.
Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η Βάσω Παπαστεργίου μέλος του ΣΑμΣΚΠ, η οποία καλωσόρισε τα μέλη στην εκδήλωση και τους ενημέρωσε για τα θέματα που θα ακολουθήσουν.
Την ενημέρωση ξεκίνησε ο κος Δήμος-Δημήτριος Μητσικώστας, κεντρικός καλεσμένος ομιλητής, Δ/ντης Νευρολογικής κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Μια νέα εποχή για τους ασθενείς με ΣΚΠ».
Ο κος Μητσικώστας αναφέρθηκε σε θέματα αρχικά που αφορούν τη ΣΚΠ όπως η συχνότητα εμφάνισης της νόσου και η αιτιοπαθογένεια. Ανέπτυξε διεξοδικά τα θέματα της διάγνωση και της πορεία της εξέλιξης της νόσου. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις υπάρχουσες θεραπείες της νόσου ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην φιγκολιμόδη, στην νέα από του στόματος θεραπεία, στον μηχανισμό δράσης της. Μετά έκανε αναφορά στις φαρμακευτικές ουσίες που τώρα βρίσκονται σε κλινική έρευνα μελλοντικές θεραπείες.
Μετά το τέλος της εισήγησης, δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη να κάνουν ερωτήσεις στον γιατρό και να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματα και ανησυχίες που τους απασχολούν.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κα Νάντια Ζιαγκουβά, Κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου η οποία με κεντρικό θέμα «Όσα πρέπει να ξέρετε για τις κοινωνικές παροχές στους ασθενείς με ΣΚΠ», ανέπτυξε διεξοδικά τις σημαντικότερες παροχές που μπορούν να διεκδικήσουν οι πάσχοντες.
Τέλος ο Πρόεδρος Γιάννης Θεοδωράκης πήρε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τα μέλη για την συμμετοχή τους, ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και έδωσε ραντεβού για τον Σεπτέμβρη.


Ενημερωτική ημερίδα για τη Σ.Κ.Π.

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search