Ενημερωτική ημερίδα για τη Σ.Κ.Π.

Home / Εκδήλωσης / Ενημερωτική ημερίδα για τη Σ.Κ.Π.
Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 27/05/2012
10:00 πμ - 1:00 μμ

Τοποθεσία
Imperial Athens Hotel (αίθουσα New York)

Κατηγορία No Categories


Την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, στο Imperial Athens Hotel, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η οποία όπως κάθε χρόνο γιορτάζεται τη τελευταία Τετάρτη του Μαΐου.
Η εκδήλωση, με συντονίστρια την κα Φαίη Ευθυμίου, Διευθύντρια Περιοδικού Forma, άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) και της ΠΟΑμΣΚΠ κ. Γιάννη Θεοδωράκη.
Στη συνέχεια μίλησε ο κος Αντώνης Ρόμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: Ποια είναι η Νόσος; Ο Δρόμος προς τη θεραπεία.
Ο κος Ρόμπος εισήγαγε το κοινό στην ιστορία της ΣΚΠ, στη διάγνωση, καθώς και στις θεραπευτικές προσεγγίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την ασθένεια.
Τη σκυτάλη της ενημέρωσης πήρε η κα Κατερίνα Μαλίχιν, Ψυχολόγος – Ψυχαναλύτρια, η οποία με περιγραφικό τρόπο ανέπτυξε τη Κοινωνική Ζωή και ΣΚΠ (σπίτι- εργασία- σχέσεις).
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Δημήτρης Γρηγοράκης Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ο οποίος μίλησε για το θέμα: «Διατροφή για τα ΑμΣΚΠ».
Ακολούθησαν η Βίβιαν Χατζή και ο Γιώργος Τετράδης, μέλη του Συλλόγου, μίλησαν για τη δική τους σχέση με τη ΣΚΠ μέσα από την προσωπική τους μαρτυρία, μας μίλησαν για τον τρόπο που έχει επιδράσει η ΣΚΠ η στη δική τους εργασία, οικογένεια, σχέσεις.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το βραβευμένο video Real MS της Anna Mead η οποία εξιστόρησε τη ζωή της δείχνοντάς μας την πορεία της από τη διάγνωση. Η εκδήλωση έγινε με την οικονομική βοήθεια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck Serono.


Ενημερωτική ημερίδα για τη Σ.Κ.Π.

Στείλτε μας ένα μήνυμα

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search